Zlá klíma autu neprospieva. Jednoduché tipy, ako zlepšiť vetranie garáže

Garáž nie je len miestom na úschovu vozidla, ale často slúži aj ako dielňa alebo sklad rôznych materiálov a náradí. Ani týmto veciam, rovnako ako motorovému vozidlu prípadná vlhkosť či iná nevhodná klíma neprospieva.

Aby ste preto vytvorili optimálne podmienky v garáži, je dôležité venovať pozornosť dostatočnému vetraniu tohto priestoru.

Tu je niekoľko jednoduchých, no efektívnych tipov, ako vetranie vo vašej garáži zlepšiť.

Pozri aj: Ako chrániť zámkovú dlažbu pred nebezpečnou kombináciou soli, mrazu a snehu

Základom je výber správnych garážových brán

Rovnako ako pri klasickej nehnuteľnosti, aj v prípade garáže a zachovania jej optimálnej klímy, sú dôležité kvalitné garážové brány. Ideálne sú tie z pevných materiálov, aby bola zaistená bezpečnosť miestnosti, cení sa aj správne tesnenie a zároveň ventilačné prvky brán, vďaka ktorým sa aj pri uzavretí garáže zachováva jej nepretržité vetranie.

K dispozícii máte množstvo rôznych typov (sekčné, posuvné do boku, krídlové, rolovacie a výklopné), ktoré sú konštruované tak, aby bola zachovaná bezpečnosť, spoľahlivosť a dlhá životnosť systému aj samotnej garáže a vecí v nej.

Vyskúšaj: Ako zazimovať rastliny v záhrade: 5 jednoduchých tipov

Vyskúšajte perforované plechy

Vytvorenie optimálnej klímy v garáži alebo inom podobnom priestore je možné aj umiestnením univerzálnych perforovaných plechov! Nie je ničím výnimočným, že sa z rôznych dôvodov rozhodneme v garáži z jednej miestnosti urobiť dve či tri, na čo nám veľmi dobre slúžia špeciálne priečky. Prečo by ale nemohli byť tieto deliace prvky pre lepšie vetranie a prúdenie vzduchu z kovu, ktorý je dierovaný, pritom pevný a disponuje dlhou životnosťou.

Perforované plechy sa využívajú aj v klasickom interiéri, pretože ide o moderný dizajnérsky kúsok, no ak vám pomôžu v zariadení a organizácii garáže so zachovaním optimálnej klímy, prečo nie. Takéto riešenie umožňuje vzduchu voľne prechádzať cez otvory, čím zlepšuje prirodzený prúd vzduchu v interiéri. Perforované plechy sú praktické a zároveň pridávajú moderný vzhľad.

Vyskúšajte:  Palivové drevo: Ako ho správne skladovať a akým chybám sa vyhnúť?

garážové dvere

Zdroj: Shutterstock

Inštalujte kvalitný ventilačný systém

Asi najjednoduchším a najúčinnejším spôsobom, ako dosiahnuť optimálnu klímu v uzavretom priestore bez okien, je umiestnenie ventilátorov. Ventilátory sú vynikajúcim riešením na umelé zlepšenie vetrania vo vašej garáži. Vyberte si ale vhodný typ na základe konkrétnej veľkosti a potrieb vašej garáže a umiestnite ich na strategické miesta, aby bolo vetranie a prúdenie vzduchu optimálne.

Dbajte na poriadok

Je dobre známe, že nepotrebné predmety a neporiadok môžu brániť voľnému prúdu vzduchu v garáži. Udržujte preto tento priestor čistý, a ak je to možné, skladujte veci organizovane. To umožní vzduchu cirkulovať efektívnejšie a vy zároveň získate o celom vybavení garáže dokonalý prehľad.

Zlepšenie vetrania vo vašej garáži nielenže prispieva k lepšiemu vnútornému prostrediu, ale tiež pomáha minimalizovať vlhkosť a zápachy. S vyššie spomenutými jednoduchými tipmi môžete v tomto priestore vytvoriť príjemnejšiu a funkčnejšiu klímu, kde sa dá bez obáv pracovať či skladovať svoje veci.

Zdroj úvodnej fotky: Shutterstock.com

0 komentárov

Vaše meno:

Z NÁŠHO YOUTUBE