RECEPT: Quiche inšpirovaný Talianskom z Pečie celé Slovensko

RECEPT: Quiche inšpirovaný Talianskom z Pečie celé Slovensko
  • 04.09.2022
  • Redakcia .

    • Zdieľaj:
  • 0

Hoci je quiche pochúťka z Francúzska, tento slaný koláč možno pripraviť na mnoho rôznorodých spôsobov. Napríklad sa môžete pri pečení inšpirovať aj chuťami a vôňami iných krajín. Naďa v Pečie celé Slovensko upiekla quiche inšpirovaný Talianskom. Nesmie v ňom chýbať mozzarella, parmezán či bazalka a cherry paradajky. Už sme vám narobili chúťky? Tak hor sa do pečenia!

Suroviny na cesto:

  • 280 g hladkej múky
  • 1 lyžička soli
  • 170 g masla
  • 4 až 6 lyžíc studenej vody

Suroviny na plnku:

  • 150 g mozzarelly
  • 40 g parmezánu
  • 3 vajcia
  • 240 ml šľahačky
  • 1 lyžička soli
  • tymian
  • bazalka
  • čierne korenie
  • 100 g cherry paradajky

Postup na quiche inšpirovaný Talianskom:

Múku, soľ a nakrájané zmäknuté maslo dáme do robota a necháme spolu miešať do konzistencie mokrého piesku. Pridáme vodu a už len krátko zamiešame (cesto nemusí byť úplne jednotná hmota). Zabalíme do fólie a necháme odpočívať v chladničke. Následne prepracujeme, vyvaľkáme a prenesieme do formy. Popicháme a necháme vychladiť. Zakryjeme papierom, na ktorý nasypeme suchú fazuľu alebo ryžu, pečieme na 175 stupňoch asi 15 minút. Odoberieme papier so záťažou a pečieme ďalších 15 minút. Necháme vychladnúť.

Na korpus dáme nastrúhanú mozzarellu a parmezán, zalejeme šľahačkou zmiešanou s vajíčkami, soľou, tymianom, bazalkou a čiernym korením. Navrch naukladáme nakrájané paradajky a pečieme na 170 stupňoch cca 35 minút.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko


    • Zdieľaj:
  • 0
Návrat hore
Autor článku

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Čo čítajú ostatní

Cibuľoviny v črepníku: Pripravte sa na jar už teraz!
RADY A TIPY

Cibuľoviny v črepníku: Pripravte sa na jar už teraz!

  • 0
  • 08.11.2022
Angínovník: U nás takmer neznáma rastlina, má ale skvelé účinky!
RADY A TIPY

Angínovník: U nás takmer neznáma rastlina, má ale skvelé účinky!

  • 0
  • 11.10.2022
Záhrada v decembri: Čo môžete sadiť ešte aj v týchto dňoch?
RADY A TIPY

Záhrada v decembri: Čo môžete sadiť ešte aj v týchto dňoch?

  • 0
  • 20.12.2022