RECEPT: Mangovo-malinový cheesecake z Pečie celé Slovensko

RECEPT: Mangovo-malinový cheesecake z Pečie celé Slovensko
  • 03.07.2022
  • Redakcia .

    • Zdieľaj:
  • 0

Maliny predstavujú fantastické letné ovocie, ktoré rastie možno i vo vašej záhradke. Patríte k milovníkom malín a urodilo sa vám ich v záhrade skutočne dosť? Maliny sa rýchlo kazia, preto ich treba buď zjesť, alebo spracovať. Okrem malinového džemu môžete pripraviť napríklad aj malinový cheesecake. Tento s malinami aj exotickým mangom upiekol v relácii Pečie celé Slovensko Miňo. No nevyzerá dokonale?

Cesto:

  • 350 g kyslá smotana
  • 350 g mascarpone    
  • 250 g biela čokoláda
  • 4 vajcia
  • 20 g zlatý klas
  • 200 g malinové pyré
  • 200 g mangové pyré
  • 2 ks vanilkový cukor

Náplň:

  • 150 g hladká múka
  • 50 g kokos
  • 130 g maslo    
  • štipka soli
  • 1 žĺtok
  • 80 g práškový cukor

Poleva:

  • 300 g malinové pyré
  • 20 g zlatý klas

Ozdoba:

  • plátky manga (1ks mango)
  • 100 g čerstvé maliny
  • 50 g Biela čokoláda
  • lyofilizované maliny
  • 100 g mangové pyré
  • 250 g master martiny cukrárenská poleva jogurt-jahoda (ružová)

Postup:

  • Všetky suroviny na cesto si zmiešame a vytvoríme kompaktné cesto. Dáme do formy vystlanej papierom na pečenie a roztlačíme na celé dno formy. Popicháme vidličkou a dáme piecť do predhriatej rúry na 180 °C a pečieme 15 minút.
  • Pripravíme si plnku: zmiešame kyslú smotanu s mascarpone, vajcia, zlatý klas a roztopíme si čokoládu vo vodnom kúpeli a keď trochu vychladne, primiešame do zmesi. 
  • Zmes si rozdelíme na dve polovice a do každej dáme jedno pyré (mango, malina).
  • Vytiahneme z rúry korpus, necháme trocha vychladnúť a nalejeme malinovú zmes. Necháme v mrazničke stuhnúť asi 20 minút. Potom naň nalejeme mangovú zmes a dáme piecť v predhriatej rúre na 160 °C asi 45-50 minút. Na spodok rúry si dáme plech s vodou. Po upečení necháme trocha vychladnúť a spravíme si polevu. 
  • Rozvaríme si 300 g mrazených malín, pridáme zlatý klas a uvaríme riedky puding. Potom pridáme nalámanú bielu čokoládu a necháme rozpustiť. Nalejeme na hotový cheesecake a necháme dobre vychladiť. 
  • Ozdobíme plátkami manga, čerstvými malinami a mätou.

Zdroj úvodnej foto: Pečie celé Slovensko


    • Zdieľaj:
  • 0
Návrat hore
Autor článku

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Čo čítajú ostatní

Kôpor ako tradičná slovenská bylinka. Aké je jeho využitie?
RADY A TIPY

Kôpor ako tradičná slovenská bylinka. Aké je jeho využitie?

  • 0
  • 06.09.2022
TOP 12 rastlín proti komárom, ktoré ich zaručene odpudia!
RADY A TIPY

TOP 12 rastlín proti komárom, ktoré ich zaručene odpudia!

  • 0
  • 09.06.2022