RECEPT: Špenátový quiche z Pečie celé Slovensko

RECEPT: Špenátový quiche z Pečie celé Slovensko
  • 21.08.2022
  • Redakcia .

    • Zdieľaj:
  • 0

Quiche je slaný koláč pôvodom z Francúzka, ktorý sa dá pripraviť na mnohé rôznorodé spôsoby. Vďaka iným ingredienciám bude mať vždy inú a jedinečnú chuť. Alenka v relácii Pečie celé Slovensko ho pripravila so špenátovou plnkou, slaninkou, kuracím mäsom a, samozrejme, chýbať nemôže ani syr. Táto dobrota je skvelou voľbou na obed aj večeru. Ako postupovať pri príprave?

Suroviny na cesto:

  • 250 g hladká múka
  • 125 g maslo
  • 1 vajce
  • Soľ

Suroviny na plnku:

  • 250 ml smotana na šľahanie
  • 3 ks vajce
  • 250 g syr gouda
  • 150 g slanina
  • 150 g kuracie prsia
  • 2 cibule
  • 1 pór
  • 100 g syr v črievku
  • Špenátové listy
  • Červená paprika – čerstvá
  • Tymian
  • Cesnak
  • 1 ks mozzarella
  • paradajky

Postup na špenátový quiche:

Múku si dáme do misy, pridáme vajíčko, posolíme a premiešame. Pridáme mierne zmäknuté maslo a rukami vypracujeme vláčne cesto. Keď je pekne hladké, dáme ho do fólie a uložíme na chvíľu do chladničky .Rúru predhrejeme na 180 °C.

Po schladení a rozvaľkaní vložíme cesto do zapekacej nádoby a uhladíme aj po stranách. Popicháme vidličkou a predpečieme asi 15 minút. 

Cesto vyberieme z rúry a pokiaľ trochu vychladne, pripravíme si plnku. Opražíme si do sklovita cibuľku s jemne nasekanou slaninkou a kuracím mäsom a keď panvicu stiahneme z platne, tak pridáme ešte posekaný pór, špenátové listy a červenú papriku. Okoreníme.

V mise rozmiešame vajíčka so sladkou smotanou a postrúhaným syrom a syrom v črievku a tymianom. Ak je to potrebné, ešte dosolíme. Pridáme zmes z panvice a vylejeme na korpus. Na vrch ešte poukladáme mozzarellu a paradajky.  

Vložíme do rúry a pečieme cca. 30 minút, alebo pokiaľ sa nám neupečie do zlatista.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko


    • Zdieľaj:
  • 0
Návrat hore
Autor článku

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Čo čítajú ostatní

Kôpor ako tradičná slovenská bylinka. Aké je jeho využitie?
RADY A TIPY

Kôpor ako tradičná slovenská bylinka. Aké je jeho využitie?

  • 0
  • 06.09.2022
TOP 12 rastlín proti komárom, ktoré ich zaručene odpudia!
RADY A TIPY

TOP 12 rastlín proti komárom, ktoré ich zaručene odpudia!

  • 0
  • 09.06.2022