Špagety s hríbikmi a mini klobáskami: Recept pre celú rodinu!

Špagety s hríbikmi a mini klobáskami: Recept pre celú rodinu!
  • 22.07.2022
  • Lenka Biba Slovak

Cestoviny, cestoviny a ešte raz cestoviny! Skvelá voľba pre rýchly obed či večeru pre celú rodinu. Na výber máte množstvo druhov cestovín, aj preto je tento druh jedla pre svoju variabilitu veľmi obľúbený. Ako variť cestoviny a aké si vybrať podľa ich zloženia? Tak či onak, najdôležitejší je vždy výsledok a správna voľba všetkých ingrediencií.

Aj preto sme si pre vás pripravili jeden rýchly a jednoduchý recept, ktorý vy a vaša rodina zaručene oceníte! Nie je predsa nič lepšie, ako sa všetci spolu stretnúť pri stole pri dobrom jedle, a nestráviť pri jeho príprave množstvo času. Cestoviny s hríbikmi a mini klobáskami sú fantastickou voľbou pre spoločné chvíle, keď máte náročný deň a na varenie vám už príliš veľa času nezostalo. Ako na to?

Čo budete potrebovať na prípravu týchto špagiet?

  • cestoviny podľa vášho výberu - ideálne špagety,
  • 300 g šampiňónov,
  • mini klobásky obalené slaninkou,
  • pór alebo šalotka,
  • maslo + olivový olej,
  • čerstvé bylinky,
  • soľ + korenie.

Postup prípravy špagiet s hríbikmi a mini párkami:

  • Do veľkého hrnca som si dala zovrieť vodu na cestoviny. Vodu som osolila až po jej zovretí a potom so do nej vložila špagety. POZOR - ak vodu osolíte hneď na začiatku, bude dlhšie trvať, kým zovrie. Špagety som pripravila aj dente.
  • Medzitým som si v hlbokej panvici na masle a olivovom oleji osmažila dozlatova pór/šalotku a pridala som hríby. Tie som osolila, okorenila a dusila spolu so zeleninou. Pre lepšiu a výraznejšiu chuť vyberajte malé hríbiky, ak ich budete podávať vcelku, ich chuť lepšie vynikne.
  • Na grilovacej panvici som na troche leja osmažila mini klobásky.
  • Uvarené a scedené cestoviny som vložila do hlbokej panvice k zeleninovému a šampiňónovému základu, zmiešala a posypala čerstvými bylinkami zo záhradky.
  • Pri servírovaní som navrch poukladala osmažené mini klobásky. Vybrala som klobásky obalené v slaninke a plnené syrom, ich chuť sa fantasticky spojila s chuťou cestovín a hríbikov. 

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní