RECEPT: Focaccia s finger foods z Pečie celé Slovensko

RECEPT: Focaccia s finger foods z Pečie celé Slovensko
  • 14.08.2022
  • Redakcia .

    • Zdieľaj:
  • 0

Máte radi taliansku kuchyňu? V tom prípade si zamilujete aj tento slaný mix od Lucky, ktorý upiekla v relácii Pečie celé Slovensko. Jeho hlavným pilierom ja fantastická focaccia, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou talianskej gastronómie. Okrem toho tento mix zahŕňa aj drobné slané chuťovky. Ak sa blíži nejaká párty alebo očakávate návštevu, môžete tieto dobroty ponúknuť hosťom ako chutné občerstvenie. 

Suroviny na cesto:

  • 500 g + 500 g hladká múka
  • 2 PL soľ
  • 1 ks droždie (42 g)
  • 800 ml voda
  • 250 g bryndza
  • 50 g parmezán
  • olivový olej

Suroviny na plnenie:

  • 150 g kapary king size
  • 150 g prosciuto crudo
  • 50 g minolette syr
  • 100 g cherry rajčiny mix (malé červené, oranžové, žlté)
  • 2ks celý cesnak
  • 3ks jarná cibuľka
  • rozmarín čerstvý
  • kôpor čerstvý
  • tymian čerstvý
  • chilli papričky
  • soľ
  • čierne korenie
  • 20 ks bambusové paličky 30cm (grilovacie)

Suroviny na dip:

  • 100 g kyslá smotana
  • bylinky
  • soľ
  • korenie
finger foods

Zdroj: Pečie celé Slovensko

Postup prípravy focaccie a slaných chuťoviek:

  1. Droždie rozmiešame vo vlažnej vode, až kým sa nerozpustí. Pomaly do kvásku prisypeme múku zmiešanú so soľou. Cesto rozdelíme na polovicu a dáme do mís separátne vykysnúť na teplom mieste cca 45 – 60 min.
  2. Prichystáme si zeleninu na focacciu – nakrájame paradajky, cesnak, cibuľku, pripravíme bylinky.
  3. Prichystáme suroviny na fingerfood – nakrájame na menšie kúsky prosciutto, kapary rozpolíme, nastrúhame syr, roztlačíme cesnak a zmiešame s bylinkami.
  4. Smotanový dip – všetky suroviny zmiešame a dáme chladiť.
  5. Rozohrejeme rúru na maximum 230 – 250 stupňov a pripravíme 2 plechy a jeden mini-cupcake plech
  6. Cupcake plech – vystelieme každú jamku prosciutom.
  7. Jedno vykysnuté cesto vyklopíme na podložku a vpracujeme do neho bryndzu. Prenesieme na plech vystlatý papierom a cesto rovnomerne roztlačíme na veľký posúch. Nakrájanú zeleninu nazdobíme tak, aby sme vytvorili efekt lúky podľa fantázie. Pokvapkáme to jemne olejom a dáme piecť do predhriatej rúry na 10 – 12 min.
  8. Do druhého vykysnutého cesta vmiesime nastrúhaný parmezán, rozvaľkáme ho na tenkú vrstvu. Časť nakrájame na tenké pásy, ktoré omotáme o bambusovú paličku. Potrieme vajíčkom a vyvaľkáme v bylinkách. Uložíme na plech, dáme piecť na 10 – 12 min.
  9. Zo zvyšku cesta urobíme malé placičky, ktorými obalíme kapary so stopkou a vložíme do cupcakovej jamky, kde už je nachystané prosciuto. Potrieme vajíčkom a posypeme nastrúhaným syrom. Dáme piecť na cca 15 min.
  10. Hotové necháme vychladnúť a naaranžujeme na podnos.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko


    • Zdieľaj:
  • 0
Návrat hore
Autor článku

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Čo čítajú ostatní

Kôpor ako tradičná slovenská bylinka. Aké je jeho využitie?
RADY A TIPY

Kôpor ako tradičná slovenská bylinka. Aké je jeho využitie?

  • 0
  • 06.09.2022
TOP 12 rastlín proti komárom, ktoré ich zaručene odpudia!
RADY A TIPY

TOP 12 rastlín proti komárom, ktoré ich zaručene odpudia!

  • 0
  • 09.06.2022