Najobľúbenejšie psie plemená a ich krmivo

Výber správneho krmiva je dôležitým aspektom zdravia a pohody našich domácich miláčikov. S rastúcim počtom dostupných možností je však rozhodovanie sa o tom, čo je pre vášho psíka to najlepšie, stále náročnejšie.

V našom článku preto preskúmame niektoré z najobľúbenejších plemien psov a zohľadníme ich špecifické potreby pri výbere krmiva.

Význam vhodného krmiva pre zdravie psov

Význam krmiva pre psov nemožno podceňovať, pretože strava má vplyv na všetky aspekty psieho života. A to vrátane fyzického zdravia, duševného stavu i celkovej pohody.

Kvalitné krmivo, ako napríklad Dog’s Chef granule, poskytuje psovi potrebné živiny, vitamíny a minerály na udržanie správnej telesnej kondície, zdravej kože a srsti. Vďaka nemu mu tiež spevnejú kosti a svaly. A v neposlednom rade tieto granule zabezpečia optimálne fungovanie vnútorných orgánov psa.

Správna výživa domáceho miláčika preto pomáha predchádzať mnohým chorobám a zdravotným problémom, ako sú alergie, obezita či ochorenia kostí a kĺbov. Preto je dôležité venovať pozornosť zloženiu a kvalite krmiva a zvoliť si takú možnosť, ktorá najlepšie vyhovuje individuálnym potrebám a preferenciám vášho psa. Čo je v tomto smere naozaj dôležité?

Zásada číslo jedna je prispôsobiť výber krmiva plemenu psíka, veku a taktiež jeho zdravotnej kondícii.

Odporúčame aj: Takúto starostlivosť potrebujú kvety po presadení, aby boli zdravé a krásne!

Najobľúbenejšie psie plemená

Pre potreby článku uvádzame štyri základné a najobľúbenejšie psie plemená:

  • Husky - tieto energické a odvážne psy sú známe svojou krásnou srsťou a výnimočným charakterom. Ide o pracovité plemená, ktoré milujú pohyb a majú vysoké energetické potreby, čo treba zohľadniť aj pri ich výžive.
  • Doberman - je verný a inteligentný. Svojho pána si stráži ako oko v hlave. Má krátku, hustú srsť a vyžaduje si kvalitnú stravu, ktorá mu zabezpečí silné svaly a dobrú kondíciu.
  • Labrador - tieto milé a priateľské psy sú známe svojou lojalitou a oddanosťou. Sú to skvelí spoločníci a rodinní maznáčikovia. Majú radi pohyb a aktivitu.
  • Nemecký ovčiak - inteligentní a pracovití spoločníci, ktorí sa často využívajú aj ako služobné psy. Majú radi pohyb a cvičenie.

Pamätajte, že tieto plemená majú rôzne potreby v oblasti výživy a zdravia, a preto je dôležité zvoliť také krmivo, ktoré bude prispôsobené ich individuálnym potrebám.

Kvalitné krmivo pre huskyho a dobermana

Pri výbere granúl pre huskyho či dobermana je dôležité venovať pozornosť ich špecifickým potrebám a preferenciám. Pre tieto plemená treba vybrať také krmivo, ktoré obsahuje vyvážené zloženie živín, vitamínov a minerálov.

Výsledkom takéhoto krmiva je okrem mnohých zdravotných benefitov aj podpora aktívneho životného štýlu psa, čo tieto rasy potrebujú ako soľ. Medzi chovateľmi sú obľúbené receptúry s králičím, kančím či bažantím mäsom.

Pozri si aj: Ako môžete využiť dažďovú vodu vo vašej domácnosti a ušetriť tak na spotrebe vody?

Kvalitné krmivo pre huskyho

Zdroj: Depositphotos

Kvalitné krmivo pre labradora a nemeckého ovčiaka

A krmivo pre labradora a nemeckého ovčiaka by malo spĺňať niekoľko dôležitých kritérií, aby zabezpečilo ich optimálne zdravie a pohodu. Prvým dôležitým faktorom je, že krmivo musí obsahovať vyvážené zloženie živín, vrátane bielkovín, tukov, uhľohydrátov, vitamínov a minerálov, aby pokrylo ich špecifické výživové potreby.

Pamätajte, že labradory majú sklon k nadváhe, a preto je dôležité, aby krmivo obsahovalo primerané množstvo bielkovín a tukov.

Nemecké ovčiaky sú veľké, aktívne psy, a preto potrebujú krmivo s vyšším obsahom bielkovín a energie, aby podporilo ich svalový tonus a fyzickú kondíciu.

Z hľadiska konkrétnych značiek granúl, ktoré sú vhodné pre tieto plemená, môžeme odporučiť napríklad značky ako Wildfull, Royal Canin Labrador Retriever či Royal Canin Nemecký ovčiak.

Pozri si aj: Polejte svoje fialky týmto prírodným prípravkom a budú kvitnúť po celý rok!

 

Kvalitné krmivo pre labradora

Zdroj: Depositphotos

Kvalitné krmivo je základom pre zdravý a šťastný život obľúbených psích plemien, ako sú napríklad husky, doberman či nemecký ovčiak. V tomto smere je najdôležitejšie vyvážené zloženie živín, vitamínov a minerálov.

Pri výbere krmiva je tiež dôležité zohľadniť individuálne potreby a preferencie daného plemena, ako aj odporúčania veterinárnych odborníkov. Pamätajte, že investícia do kvalitného krmiva je investíciou do zdravia a pohody vášho psa a má pozitívny vplyv na celkovú dĺžku a kvalitu jeho života.

Zdroj úvodnej fotky: freepik.com

0 komentárov

Vaše meno:

ČO ČÍTAJÚ OSTATNÍ

Z NÁŠHO YOUTUBE