Pohodlie, pokoj a bezpečie sú kľúčom pre nerušený spánok bábätiek

Pohodlie, pokoj a bezpečie sú kľúčom pre nerušený spánok bábätiek

Spánok je extrémne dôležitý pre odpočinok po náročnom dni, regeneráciu tela a naberanie nových síl – to platí úplne pre každého. A teraz si predstavte tých najmenších – predčasne narodené bábätká, ktoré svoj čas na zemi zatiaľ trávia v niektorom z perinatologických centier. Každá hodina, či dokonca minúta, ktorú strávia pokojným spánkom, im pomáha silnieť, mocnieť, znižovať riziko zdravotných komplikácií a priblížiť ich odchod domov za zbytkom rodiny. V slovenských perinatologických centrách majú pre bábätká pripravené špeciálne hniezda zvané Neobed, ktoré im pripomínajú prostredie v maminej maternici. Na nákup hniezd bude opäť prispievať značka plienok Pampers v spolupráci so svojimi zákazníkmi a s OZ Malíček. Zapojiť sa môže úplne každý – stačí si kúpiť ľubovoľný produkt (alebo rovno celú zásobu) značky Pampers v predajniach Tesco a automaticky prispejete na nákup hniezdočiek Neobed.   

Komfort deťom zaručia špeciálne hniezdočká

Hniezdočká Neobed sú z jemného a jednoducho vyčistiteľného materiálu, ktorý je príjemný na dotyk a tvarom pripomína ženskú maternicu. Bábätká v ňom sa ukladajú do polohy, v akej by za iných okolností ležkali práve v maternici – s hlávkou v miernom predklone, okolo nej majú ohraničený priestor, ruky sú vedľa úst, nôžky pritiahnuté k brušku a chrbtica mierne ohnutá. Akonáhle sa predčasniatko začne hýbať, hniezdo mu stanoví jasné hranice, vďaka čomu má pocit bezpečia. Koncept vymyslela ešte pred rokmi staničná sestra Eva Řežábková, ktorá vychádzala zo svojich skúseností so starostlivosťou o predčasne narodené deti.

Odporúčame: Laryngitída u detí i dospelých – ako sa prejavuje a ako ju liečiť?

Pampers plienky

Zdroj: Pampers

OZ Malíček podporuje predčasne narodené deti a ich rodičov

Starostlivosť o predčasne narodené deti je nesmierne náročná. Občianske združenie Malíček už vyše 10 rokov poskytuje podporu rodinám predčasne narodených detí na Slovensku - vznikol z iniciatívy rodičov s podobnými skúsenosťami s predčasným narodením dieťaťa. Ako ďalej vysvetľuje Ľubica Kaiserová, predsedníčka a zakladateľka OZ Malíček.: „Malíček svojimi aktivitami zvyšuje osvetu o problematike predčasne narodených detí a poskytuje cenné a hlavne praktické informácie a podporu rodičom. Našim poslaním je byť mostom medzi rodinou a nemocnicou.”

Mini plienky pre pohodlie mini bábätiek

Pre pokojný spánok sú dôležité aj plienky v primeranej veľkosti. Nakoľko pre predčasniatka nie sú plienky bežne dostupné, značka Pampers ich do perinatologických centier dodáva zadarmo. Najmenšie plienočky sa volajú Pampers Preemies a sú určené pre bábätká už od pôrodnej váhy 500 gramov.  Preemies sú, podobne ako klasické plienky Pampers, veľmi jemné, aby bábätká nijako netlačili, ich výmena je tichá – plienka nijako nešuští, kvôli tomu, že ušká predčasniatok sú veľmi citlivé na akýkoľvek zvuk. Majú tiež veľkú absorpčnú schopnosť.

Neprehliadni: Aké sú prejavy dysgrafie? Na problém môžu upozorniť mnohé príznaky!

Pampers pants

Zdroj: Pampers

Hniezdočko pre každé predčasne narodené bábätko

Vďaka spolupráci Pampers a OZ Malíček sa v minulosti zrealizovalo už obrovské množstvo pomoci predčasniatkam, treba však pomáhať aj naďalej. Priložiť pomocnú ruku môže teraz každý, kto nakupuje v obchodoch Tesco. Na nové Neobedy prispeje automaticky každý, kto si v Tescu od 25. mája do 7. júna 2022 zakúpi akýkoľvek výrobok Pampers. Každý nákup sa počíta – vyskúšajte napríklad novinku - plienkové nohavičky Pampers Pants, ktoré sú po novom vybavené vreckom Stop & Protect, ktoré zachytí obsah plienky tak, aby zabránilo hroziacemu pretečeniu a nežiadúcej „kakamite“.


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní