RECEPT: Tradičné tiramisu z Pečie celé Slovensko

RECEPT: Tradičné tiramisu z Pečie celé Slovensko
  • 30.10.2022
  • Redakcia .

Ak ste ešte neskúšali pripraviť talianske tiramisu, je čas to napraviť. Ak vás čaká návšteva či oslava, o dôvod viac to vyskúšať. Postupovať môžete aj podľa receptu od Mariána z relácie Pečie celé Slovensko. Ten pripravil tradičné tiramisu v podobe takýchto malých dezertov. 

Suroviny na tiramisu:

  • 100 g práškového cukru
  • 100 g polohrubej múky
  • 6 vajec
  • 1 dcl mandľového likéru
  • instatná káva
  • 50 g kryštálového cukru
  • 750 g mascarpone
  • 300 g horkej čokolády 54 %
  • Kakao (na posyp)

Postup prípravy tiramisu:

  1. Piškóty – bielky z troch vajec oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme tuhý sneh. Do žĺtkov pridáme cukor a vymiešame do peny. K žĺtkom pridáme múku a vymiešame. Nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov. Cez vrecúško vytláčame cesto do tvaru piškóty na plech s papierom na pečenie a pečieme približne 15 minút na 150 stupňov. Následne si pripravíme čokoládové poháriky. Do vytemperovanej čokolády namočíme nafúknuté balóniky (10 kusov) a dáme stuhnúť.
  2. Krém – zo zvyšných 3 vajec oddelíme žĺtky od bielkov. Ku žĺtkom pridáme cukor a zamiešame. Necháme rozpustiť a zatiaľ si pripravíme z bielkov tuhý sneh. K žĺtkom pridáme mascarpone a zamiešame, kým sa hmota nespojí. Potom pomaly pridáme sneh.
  3. Na namáčanie piškót – urobíme kávu a do vychladnutej pridáme mandľový likér. Keď už je krém hotový, začíname namáčať piškóty a ukladáme do čokoládových pohárikov striedavo s krémom. Nakoniec posypeme kakaom.

Zdroj foto: Pečie celé Slovensko


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní