Čo vybaviť po svadbe? Na toto ako novomanželia nezabudnite!

Čo vybaviť po svadbe? Na toto ako novomanželia nezabudnite!

Toľko stresu, vybavovačiek a nervov pre jeden deň, ktorý zbehne tak rýchlo, že si to v podstate ani nestihnete uvedomiť. Samozrejme, plánovanie svadby je aj krásnou záležitosťou. Dlhé mesiace vyberáte tému vašej svadby, ladíte výzdobu do posledného detailu, premýšľate nad darčekmi pre svadobných hosť, nad svadobnou tortou. Navštevujete svadobné salóny, hľadáte ten najkrajší účes,... a pokračovať by sme mohli donekonečna.

No zrazu je ten deň za vami a vy máte pocit, že vám padol ten najväčší balvan zo srdca a že si konečne môžete vydýchnuť. No ani po svadbe by ste nemali poľavovať a zaháľať. Totižto, sú tú isté záležitosti, na ktoré by ste ako novomanželia nemali zabudnúť. Máme pre vás zoznam s niekoľkými kľúčovými vecami, na ktoré by ste nemali zabudnúť.

Odporúčame: Zima a mráz je pre zásnubný prsteň veľký risk! Prečo si dávať pozor?

Uchovajte všetky svadobné momenty

Ste sentimentálne? Rady s odstupom času spomínate na tie najkrajšie zážitky? Pevne veríme, že takýmto zážitkom bola aj vaša svadba. Bezprostredne po svadbe preto nezabudnite od všetkých hostí vypýtať fotografie, ktoré si počas vašej svadby zhotovili. Momentky z rôznych uhlov pohľadu sú najkrajšie.

Nezabudnite na kyticu. Ak si svoju svadobnú kyticu chcete uchovať, tak ju vysušte. Do krabice spomienok môžete vhodiť aj svoje svadobné oznámenie a rovnako aj ostatné svadobné tlačoviny zo svadby – menu, zoznam hostí, svadobné noviny, svadobný program a pod.

Zmena mena a dokladov

Už pred svadbou sa musíte rozhodnúť, aké priezvisko si budete po svadbe písať na všetky doklady a v podstate všade. Ak si vezmete priezvisko po manželovi, nezabudnite obehať všetky úrady. V prvom rade si vyzdvihnite sobášny list na matrike a následne zájdite vybaviť pas, zmeniť občiansky preukaz a pod.. Nevynechajte ani banku, lekárov a všetky inštitúcie, v ktorých konfigurujete. Je to síce komplikovaný proces, ale máte na to 30 dní. A čím skôr túto zmenu mena po svadbe vyriešite, tým skôr budete môcť odcestovať na svadobnú cestu.  

Pozri aj: Najčastejšie chyby pri výbere svadobných kvetov: Toto radšej nie!

Spravte zo svojho bývania domov

Bývali ste už spolu pred svadbou? Tak v tom prípade sa u vás asi nič nezmení. No ak ste dodržiavali staré tradície, a to spoločné bývanie až po svadbe, tak konečne nastal ten deň D. Pobaľte si veci a presťahujte sa do spoločného bytu či domu. Poprípade, ak ste zdieľali spoločnú domácnosť aj pred svadbou, tak si nájdite čas, aby ste zo svojho bývania spravili domov. Vdýchnite mú nový vzhľad, pridajte dekoratívne prvky, zostavte svadobný album alebo zarámujte a rozvešajte po miestnostiach svadobné fotografie.

Spoločné účty

Je len na vás, či sa spojíte úplne. Ak áno, tak si vytvorte spoločný bankový účet, z ktorého budete platiť všetky výdavky spojené s vašim bývaním a životom ako takým.

Ak máte dôchodkové fondy, poistné zmluvy a pod., uistite sa, že ste upravili všetky potreby týkajúce sa prístupu k ním alebo oprávnené osoby, ktoré majú disponibilné právo pre prípad, že by to bolo niekedy potrebné. Je to možno trochu náročnejší krok, no budete mať pokoj v duši, keď budete vedieť, že máte vyriešené aj takéto „banality“.

Vytvorte si rodinné tradície

Stala sa z vás rodina, a tak je načase, aby ste si vytvorili svoje rodinné tradície. Môže to byť nejaká činnosť alebo udalosť. Môžete si napríklad naplánovať každoročnú dovolenku na rovnakom mieste. Mnohé páry sa radi vracajú na miesto, kde si povedali svoje ÁNO. Aj u vás môže byť tradíciou, že si každý rok pripomeniete svoju svadbu na mieste, kde sa konala svadobná hostina.

Tradíciou vám môže byť spoločná fotografia vytvorená na nejaký sviatok. Zamyslite sa a vymyslíte si tradíciu, ktorú budete ako rodina dodržiavať.

Neprehliadni: Šampanské na svadbe: Podávaj bublinky s gráciou a noblesou vďaka veži


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní