Budú na nás na Netflixe vyskakovať reklamy?

Budú na nás na Netflixe vyskakovať reklamy?
  • 10.08.2022
  • Zuzana Andrášová

Aj vy ste podľahli čaru filmov a seriálov na Netflixe, kedy zo žiadneho okna na vás nevyskakuje reklama? Prípadne, v každej tretine filmu, ak nie častejšie, ste nemuseli pozerať na produkty, ktoré vás vôbec nezaujímali?

Netflix sa dlhodobo bránil programu bez reklám. Ale ako sa zdá, neubránil sa. Firma totiž pripravuje novinku, pri ktorej budú mať predplatitelia produkt aj s reklamami.

Bude ťa zaujímať: Svadobná cesta Jennifer Lopez a Benna Aflecka. Pozrite si, v čom speváčka hviezdila v Paríži

Firma čelí problémom

Netflix prišiel od začiatku tohto roka o množstvo predplatiteľov. Dôvodom je aj vojna na Ukrajine, kedy spoločnosť reagovala tým, že vypla svoje služby v Rusku. Prišla tým o približne 700 000 klientov.

Odliv ľudí nastal aj na iných trhoch v USA či Kanade. Jedným z dôvodov je zvýšenie cien predplatného.

Ďalším dôvodom sú zvyšujúce sa ceny všetkých produktov. Priznajme si, že ak nám stúpajú ceny potravín, energií, nafty či benzínu, aby sme pokryli svoje náklady, ak nám príjem nestúpa, musíme niečo obmedziť. A keďže jesť musíme, svietiť tiež či cestovať do práce, obmedzujeme zábavu. A streamovacia služba Netflix je formou zábavy a oddychu.

Pre spoločnosť je zároveň ťažšie uloviť nových zákazníkov. Dôvodom je silnejšia konkurencia v podobe Disney+ a HBO Max.

Neprehliadni: Barbiecore móda v súčasnosti: Ideš si aj ty na dievčenskej vlne v dospelosti?

Filmy a seriály s reklamami

Aby spoločnosť získala nových zákazníkov a sprístupnila im svoj jedinečný obsah, rozhodla sa pre spoluprácu s gigantom Microsoft. Výrobca Windowsu bude totiž globálnym partnerom pre reklamné technológie a predaj.

Výsledkom spolupráce bude predplatné na sledovanie filmov a seriálov, v ktorom bude reklama. Keďže používatelia budú „nútení“ sledovať reklamu, cena by mala byť nižšia. Predplatné s reklamami má byť len akýmsi doplnkom existujúcich programov.

Microsoft tiež v súvislosti so spoluprácou vo svojom vyhlásení uviedol, že rozhodnutie Netflixu zvoliť si ho ako partnera „podporuje prístup spoločnosti Microsoft k ochrane osobných údajov, ktorý je postavený na ochrane informácií o zákazníkoch“.

Sledovať Netflix s reklamami by sa malo dať do konca tohto roka, predbežným termínom sú jesenné mesiace. 

Odporúčame: Anorexia ju takmer zabila! Zachránil ju malý Simba

- Anketa

KÚPILI BY STE SI NETFLIX S REKLAMAMI ZA NIŽŠIU CENU?

Odpovedalo 8 ľudí  

Áno.
13%
Nie.
88%
Netflix sa mi nepáči.
0%

  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

0 komentárov

Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní