Ktorý orgán v tele dominuje vášmu znameniu zverokruhu?

Ktorý orgán v tele dominuje vášmu znameniu zverokruhu?
  • 18.09.2022
  • Lenka Biba Slovak

Znamenia zverokruhu, ako aj samotná astrológia, sú jednou z vecí, ktoré fascinujú ľudí už odpradávna. Astrológia je veľmi starým odborom, ktorý hľadá vzťahy a súvislosti medzi postavením nebeských telies a minulými, aktuálnymi či budúcimi dejmi na určitom mieste povrchu Zeme.

V astrológii je väčšina smerov založená na zverokruhu, pričom jej najčastejším produktom je horoskop.

Astrológia bola v minulosti využívaná dokonca aj v medicíne. V časoch, kedy ešte všetky medicínske postupy boli v rukách jedného lekára či skôr liečiteľa, slúžili vzťahy medzi hviezdami a súhvezdiami dokonca aj pri diagnostike a následne aj pri konkrétnej liečbe.

Počúvate svoje telo?

Každý z nás by mal počúvať svoje telo, pretože nám dáva signály a reaguje na všetko, čo v živote prežívame. Preto vás pravdepodobne neprekvapí, keď počas vášho života zistíte, že niektorá časť vášho tela je náchylnejšia na choroby, prípadne vás dokáže poriadne potrápiť.

Veríte tomu, že na to môže mať vplyv aj znamenie, v ktorom sme sa narodili?

Odporúčame: Znamenia zverokruhu: Čo milujeme a neznášame podľa astrológie?

BARAN - doprajte oddych vášmu MOZGU i OČIAM

O Baranoch je známe, že veľmi veľa premýšľajú a neustále analyzujú všetko, čo sa okolo nich deje. Pokiaľ s vývojom situácie okolo nich Barani nie sú spokojní, premôže ich hnev, nervozita a robia všetko pre to, aby to zvrátili.

A práve toto má za následok, že nedoprajú svojmu mozgu oddych. Preto, milí Barani, zvoľnite svoje tempo a ako sa hovorí – „vypnite hlavu".

BÝK - potrápia vás MANDLE a ŠTÍTNA ŽĽAZA

Býci sú známi svojou „pohodlnosťou" a miernym odporom k fyzickej aktivite. Aj preto zvyknú trpieť nadváhou, čo môže mať zásadnú spojitosť práve so štítnou žľazou, ktorá je u Býkov dominantná.

Ak by sa Býci premohli, dávali si pozor na jedálniček a zaradili do svojho životného štýlu aj pravidelný pohyb, problémom so štítnou žľazou by sa potom ľahko vyhli.

BLÍŽENCI - PĽÚCA A NERVOVÁ SÚSTAVA

Blíženci sa počas svojho života podľa hviezd trápia predovšetkým s problémami dýchacej sústavy. S tým je spojené riziko ochorenia napríklad infekcií horných dýchacích ciest, bronchitídy či astmy.

Blíženci sa trápia ale aj s nervovou sústavou. Je u nich predpoklad, že budú trpieť psychickými chorobami, ako napríklad panické ataky, depresie alebo nespavosť.

RAK - pozor na ŽALÚDOK a TRÁVIACI SYSTÉM

Pravdepodobne najcitlivejším miestom u Rakov, ktoré je mimoriadne náchylné na ochorenia, je práve žalúdok. S tým súvisia aj tráviace ťažkosti, čo je reakciou na psychické rozpoloženie Raka a prežívanie životných udalostí.

Raci mávajú veľmi citlivý žalúdok a problémy so žalúdkom, akými sú napríklad časté nevoľnosti a problémy s metabolizmom.

Neprehliadnite: Ovocie podľa znamenia zverokruhu: Ktoré je to vaše?

LEV - SRDCE

Levy sú bohémi, s čím nepochybne súvisí aj ich životný štýl. Pozor preto na srdiečko! Ak sa prepínate a ste nervózni, mohli by ste si tak privolať poruchy činnosti srdca. Srdce totiž dominuje práve znameniu Leva, s čím je spojené aj riziko vzniku zdravotných komplikácií.

Počúvajte svoje telo, pretože vám dá určite vedieť, kedy by ste už mali zvoľniť.

PANNA - ČREVÁ

Keď sa ľuďom narodeným v znamení Panny niečo nepodarí, necítia svoju obvyklú psychickú pohodu, čo sa takmer automaticky prejavuje na ich zdravotnej kondícii.

Panny, vo vašom prípade veľký pozor predovšetkým na črevá a celý tráviaci trakt! Udržiavajte sa v rovnováhe a budete mať väčšiu šancu, že sa vyhnete napríklad žalúdočným vredom, problémom s plynatosťou a podobne.

VÁHY - problémom sú u vás OBLIČKY

Muži či ženy narodení v znamení Váh sa pravdepodobne počas života trápia s problémami obličiek. Podľa hviezd ste práve vy náchylnejší na ochorenie obličiek, ako aj na bolesti chrbtice, predovšetkým jej spodnej časti v driekovej oblasti.

Tieto bolesti vám podľa astrológie ukazujú, že jedna strana vašich pomyselných váh je vychýlená, a preto by ste mali opäť nájsť svoju stratenú životnú rovnováhu.

ŠKORPIÓN - REPRODUKČNÉ ORGÁNY

Škorpióni sú náchylní na ochorenia pohlavných orgánov. Je známe, že ľudia narodení v tomto znamení sú vášniví a vyžarujú silnú erotickú energiu, ktorá sa najviac kumuluje práve v pohlavných orgánoch.

Pozor ale aj na emocionálnu rovnováhu Škorpiónov, ktorá môže taktiež ovplyvniť ich celkový zdravotný stav.

Odporúčame aj: Výber partnera podľa krvnej skupiny: Nezmysel či realita?

STRELEC - pozor na PEČEŇ

Najdominantnejším orgánom u strelcov je pečeň. Keďže ide o veľmi chúlostivý orgán v tele, ktorého ochorenia spôsobujú vážne zdravotné problémy a komplikácie, mali by ste sa vyvarovať nadmernej konzumácii ako alkoholu, tak aj iných toxických látok.

Dbajte na zdravý životný štýl – teda na pestrú a vyváženú stravu a dostatok pohybu.

KOZOROŽEC - KOSTI a KĹBY

Kozorožci sa počas svojho života pravdepodobne stretávajú so zdravotnými problémami kostí, kĺbov a prípadne aj zubov. Zdravým životným štýlom môžete predchádzať napríklad reumatickým problémom, artritíde a podobne.

VODNÁR - pozor na OBEHOVÚ SÚSTAVU

Obehový systém, teda krvný obeh, pravdepodobne spôsobuje problémy tým, ktorí sa narodili v znamení Vodnár. Častými problémami bývajú problémy s krvným obehom, ale aj s nízkym tlakom či kŕčovými žilami.

Mali by ste sa často hýbať, pretože pravidelný pohyb eliminuje vznik týchto nepríjemných chorôb a s tým spojených zdravotných komplikácií.

RYBY - LYMFATICKÝ SYSTÉM

Znameniu rýb dominujú predovšetkým chodidlá. Ich stabilita a dobrá kondícia totiž dáva základ správnemu fungovaniu celého lymfatického systému. Doprajte si preto pravidelnú masáž chodidiel a vaše telo sa vám zaručene odvďačí.

Tip pre vás: TEST: Payot Nue - dokonalá kozmetická línia pre každý typ pleti!


  • Pred komentovaním musíte byť prihlásený!

  • Nie ste ešte zaregistrovaný?

Pre zapojenie sa do diskusie alebo súťaže je potrebné mať u nás na webe registráciu a byť prihlásený. Pokiaľ registráciu nemáte, vytvoríte si ju - TU.
A následne sa stačí prihlásiť a odpovedať na súťažnú otázku.

4 komentáre

Andrea Petrušková 13.10.22 16:48

AP
karma
104.00

Môžem potvrdiť že najčastejšie mám problémy s hrdlom. Takže to celkom platí.

  • 0
Odpovedať

Janka Komadova 03.11.22 06:12

karma
-1.00

Srdce totiž dominuje práve znameniu Leva, s čím je spojené aj riziko vzniku zdravotných komplikácií.

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 16:57

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať

QlqzzNwr QlqzzNwr 04.08.23 16:58

QQ
karma
-1.00

1

  • 0
Odpovedať
Návrat hore
Autor článku

Čo čítajú ostatní